ШТРАЈК ЕДИНСТВЕНА ОПЦИЈА ВО АД ВОДОСТОПАНСТВО, РАБОТНИЦИТЕ БЕЗ ПЛАТА 2 МЕСЕЦИ

Денеска, претседателот Сојузот на синдикатите на Македонија, Дарко Димовски, претседателот на АГРО Синдикатот, Игор Китаноски со Синдикалната подружница на АГРО Синдикатот при АД Водостопанство одржаа состанокот поради не исплатени 2 плати на вработените во АД Водостопанство. Вработените се пожалија дека покрај 2 неисплатени плати, од 1 август немаат ниту здравствено осигурување. Револтот кај работниците е …

ШТРАЈК ЕДИНСТВЕНА ОПЦИЈА ВО АД ВОДОСТОПАНСТВО, РАБОТНИЦИТЕ БЕЗ ПЛАТА 2 МЕСЕЦИ Read More »