September 1, 2022

АД ВОДОСТПОАНСТВО НА ПРОТЕСТ

На 2-ри септември 2022-ра година пред Министерството за земјоделство, шумарство и водостопанство на РСМ на ул. Аминта Трети бр. 2 – Скопје, работниците од АД Водостопанство на РСМ во државна сопственост Скопје ќе организираат протест во период од 15 до 17 часот, во соработка со Агро-Синдикат и  Сојузот на синдикати на Македонија. Работниците од АД …

АД ВОДОСТПОАНСТВО НА ПРОТЕСТ Read More »

ШТРАЈК ЕДИНСТВЕНА ОПЦИЈА ВО АД ВОДОСТОПАНСТВО, РАБОТНИЦИТЕ БЕЗ ПЛАТА 2 МЕСЕЦИ

Денеска, претседателот Сојузот на синдикатите на Македонија, Дарко Димовски, претседателот на АГРО Синдикатот, Игор Китаноски со Синдикалната подружница на АГРО Синдикатот при АД Водостопанство одржаа состанокот поради не исплатени 2 плати на вработените во АД Водостопанство. Вработените се пожалија дека покрај 2 неисплатени плати, од 1 август немаат ниту здравствено осигурување. Револтот кај работниците е …

ШТРАЈК ЕДИНСТВЕНА ОПЦИЈА ВО АД ВОДОСТОПАНСТВО, РАБОТНИЦИТЕ БЕЗ ПЛАТА 2 МЕСЕЦИ Read More »