Вести

Семинар за Колективно Преговарање

На 12-ти и 13-ти април 2024 година во Крушево, Агро-Синдикатот го организираше еден од најинтензивните и едукативни семинари на тема “Колективно Преговарање”. Семинарот беше воден

Повеќе »

Барање за зголемување на плати согласно зголемување на минималната плата

До Работодавачи во агроиндустрискиот комплекс Минималната бруто плата во државата во моментов изнесува 33.352,00 денари (Сл.Весник бр. 68/2024). Минималната основна нето плата изнесува 22.567,00 денари,

Повеќе »

Тутунски Комбинат Прилеп го одбележа 4ти април – Денот на тутунските работници

И после 150 години постоење, Тутунски Комбинат АД Прилеп, најстарата активна македонска компанија и една од најстарите на Балканот, годинава традиционално го одбележува 4-ти април,

Повеќе »
Последно објавени
Категории