Вести

АД ВОДОСТПОАНСТВО НА ПРОТЕСТ

На 2-ри септември 2022-ра година пред Министерството за земјоделство, шумарство и водостопанство на РСМ на ул. Аминта Трети бр. 2 – Скопје, работниците од АД Водостопанство на РСМ во државна сопственост Скопје ќе организираат протест во период од 15 до 17 часот, во соработка со Агро-Синдикат и  Сојузот на синдикати на Македонија. Работниците од АД …

АД ВОДОСТПОАНСТВО НА ПРОТЕСТ Read More »

Агро-Синдикат повикува на Првомајски Протест!

На последните седници на Претседателството и Советот на Сојузот на синдикатите на Македонија (ССМ) на кои членува и Агро-Синдикат, едногласно се одлучи на 1-ви Мај да се организира масовен протест со кој ќе се изрази револтот од незголемување на останатите плати со порастот на минималната плата, која од овој месец се зголемува од 15.200 на …

Агро-Синдикат повикува на Првомајски Протест! Read More »